Grönkålsallad med druvor, valnötter och ädelost

En god grönkålsallad med druvor, valnötter, ädelost och en krämig honungsdijondressing.

Antal: 4-6 portioner portioner

Ingredienser:

  • 200 g grönkål
  • 250 g gröna druvor
  • 2 dl rostade valnötskärnor
  • 140 g ädelost
  • av god kvalité olivolja
  • flingsalt och nymalen svartpeppar

Dressing

  • 1 dl crème fraiche
  • ½ dl majonnäs
  • 2 tsk äppelcidervinäger
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 tsk honung
  • salt och svartpeppar

Gör så här:

  1. Skölj grönkålen och riv av grönkålsbladen från de grova stjälkarna.
  2. Riv eller hacka bladen i mindre bitar.
  3. Skär druvorna i halvor.
  4. Grovhacka valnötterna och smula ädelosten.
  5. Rör ihop ingredienserna till dressingen.
  6. Varva ingredienserna på ett fat.
  7. Ringla lite olivolja över salladen och strö över flingsalt och nymalen svartpeppar.
  8. Servera med dressingen.

0
Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

Saffrans­kaka med smörkräm

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x