Grön ärtssoppa med chèvrekräm och rosmarinkrutonger

En god och vacker grön ärtsoppa med chèvrekräm och rosmarinkrutonger.

Ingredienser:

  • 2 schalottenlök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk olivolja
  • 500 g gröna ärtor
  • ca 7-8 dl grönsaksbuljong
  • salt
  • peppar
  • 100 g chèvre
  • 1/2 dl crème fraîche
  • 1 msk honung
  • ca 1 1/2 dl dagsgammalt vitt bröd
  • 2 tsk olivolja
  • 1 krm torkad rosmarin
  • salt

Gör så:

  1. Värm ugnen till 175 grader.
  2. Blanda bröd, olja och rosmarin till krutongerna. Smaka av med salt.
  3. Sprid ut krutongerna på en ugnsplåt och rosta i 5-10 minuter tills de är gyllenbruna. Smula till mindre bitar.
  4. Rör ihop chèvre, crème fraîche, honung, salt och peppar till chèvrekrämen.
  5. Skala och finhacka schalottenlök. Fräs i olivolja i en kastrull i några minuter.
  6. Tillsätt buljong och ärtor och låt småkoka i ca 10 minuter.
  7. Kör soppan slät i en mixer eller med mixerstav.
  8. Smaka av soppan med salt och peppar. Späd eventuellt med mer buljong till önskad konsistens.
  9. Garnera soppan med några hela ärtor.
0
Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

Gräddfilspannacotta med kardemumma och kanderad blodapelsin

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x