En god och vacker grön ärtsoppa med chèvrekräm och rosmarinkrutonger.

Ingredienser:
- 2 schalottenlök
- 1 vitlöksklyfta
- 1 msk olivolja
- 500 g gröna ärtor
- ca 7-8 dl grönsaksbuljong
- salt
- peppar
- 100 g chèvre
- 1/2 dl crème fraîche
- 1 msk honung
- ca 1 1/2 dl dagsgammalt vitt bröd
- 2 tsk olivolja
- 1 krm torkad rosmarin
- salt
Gör så:
- Värm ugnen till 175 grader.
- Blanda bröd, olja och rosmarin till krutongerna. Smaka av med salt.
- Sprid ut krutongerna på en ugnsplåt och rosta i 5-10 minuter tills de är gyllenbruna. Smula till mindre bitar.
- Rör ihop chèvre, crème fraîche, honung, salt och peppar till chèvrekrämen.
- Skala och finhacka schalottenlök. Fräs i olivolja i en kastrull i några minuter.
- Tillsätt buljong och ärtor och låt småkoka i ca 10 minuter.
- Kör soppan slät i en mixer eller med mixerstav.
- Smaka av soppan med salt och peppar. Späd eventuellt med mer buljong till önskad konsistens.
- Garnera soppan med några hela ärtor.


