En enkel och god grillrätt med färsspett, halloumi- och tomatsallad, persiljebulgur och dilltzatsiki.

Ingredienser:
- 500 g nötfärs
- 1 vitlöksklyfta
- 1 tsk spiskummin
- 1/4 tsk chilipeppar
- 3/4 tsk salt
- 1 nypa svartpeppar
- 4 portioner bulgur
- 1 buljongtärning
- efter smak örtsalt
- 1 paket á 150 g halloumi
- ca 20 körsbärstomater
- 1/4 rödlök
- efter behov god olivolja
- efter behov träspett
- 1/2 gurka
- 5 dl turkisk yoghurt
- 1 tsk pressad citron
- 2 msk hackad dill
Gör så:
- Gör i ordning tzatsiki genom att kärna ur gurkan och riv den grovt. Pressa ur vätskan. Skala och pressa vitlöken. Blanda alla ingredienser och smaka av med salt och peppar.
- Blötlägg träspetten (i minst 15 minuter) och förbered grillen.
- Blanda nötfärs, vitlök, spiskummin, chilipeppar, salt och några varv nymalen svartpeppar. Forma färsen runt träspetten.
- Skiva halloumin och skär tomaterna i klyftor. Skala rödlöken och skiva tunt.
- Koka bulguren enligt instruktionerna på paketet med en buljongtärning i vattnet. Blanda med persilja och smaka av med örtsalt.
- Grilla halloumin och skär sedan i mindre bitar. Blanda med tomater, rödlök och ringla över lite god olivolja. Dra några varv med nymalen svartpeppar.
- Servera spetten med halloumi- och tomatsallad, persiljebulguren och dilltzatsiki!


