Grillad sparris med hackat ägg, ansjovis, rostad kavring och brynt smör

En läcker och smakrik rätt med grillad sparris, hackat ägg, ansjovis, rostad kavring och brynt smör.

Antal: 6 portioner portioner

Ingredienser:

  • 20 färska gröna sparrisar
  • 2 skivor kavring
  • 2 hårdkokta ägg
  • ca 30 g ansjovis
  • 50 g smör
  • 1 msk olivolja
  • flingsalt och nymalen peppar

Gör så här:

  1. Värm ugnen till 150 grader. Bryt kavringen i mindre bitar. Rosta brödet i ugnen i ca 10 minuter. Rör om då och då. Låt svalna och smula i mindre bitar.
  2. Skala och hacka äggen. Hacka ansjovis.
  3. Smält smöret på medelvärme. När smöret börjar sjuda, vispa sakta så att smöret brynts jämnt. När smöret blir ljusbrunt och man känner en nötaktig doft, ta bort kastrullen från värmen.
  4. Pensla en grillpanna med olivolja och grilla sparrisen i 5-10 minuter, beroende på tjocklek. De ska vara lite mjuka men fortfarande ha lite tuggmotstånd. Lägg upp på tallrikar och strö över ansjovis, ägg och brödsmulor. Ringla över det brynta smöret. Strö över flingsalt och svartpeppar.

0
Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

Vallmo- och citrontårta med lemon curd­frosting

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x