Ett fräsch favoritrecept på grillad biff och zucchini med buffelmozzarella, chili, mynta och citron.

Ingredienser:
- 800 g ryggbiff
- 200 g zucchini
- 400 g buffelmozzarella
- 2 röda chilifrukter
- 1 vitlöksklyfta
- 1 dl olivolja
- 1 rivet skal från citron
- 1 msk pressad citronsaft
- ½ dl hackad basilika
- ½ dl hackad mynta
- efter smak flingsalt
- efter smak svartpeppar
- till stekning olivolja och smör
Gör så:
- Skär zucchinin tunt på längden, gärna med mandolin eller en vass osthyvel.
- Riv mozzarellan i bitar.
- Kärna ur och finhacka chilin.
- Skala och finhacka vitlöken.
- Rör ihop ½ dl av olivoljan med vitlöken och hälften av chilin. Blanda med zucchinin.
- Blanda citronskal och -saft med resten av oljan och chilin.
- Torka av köttet och salta och peppra det runtom.
- Grilla köttet eller stek i smör och olja i en het stek- eller grillpanna i några minuter på varje sida. Det kan med fördel vara rosa inuti. Lägg det på en skärbräda och låt vila.
- Grilla eller stek zucchinin i lite olja i en het stek- eller grillpanna. Den ska helst inte bli för mjuk utan gärna ha kvar lite tuggmotstånd.
- Skär köttet i tunna skivor och varva det snyggt med zucchini och mozzarella på tallrikar eller ett stort fat.
- Ringla över citron-, chili- och olivoljedressingen.
- Strö över basilika, mynta, flingsalt och svartpeppar och servera.


