Grenadine

Grenadine är en söt sirap som görs på granatäpplekärnor och används i cocktails och maträtter.

Ingredienser:

  • 2 granatäpplen
  • ¾ dl strösocker
  • ca 1 msk citronsaft

Gör så:

  1. Dela granatäpplet, slå med baksidan av t ex en träslev på skalet så att kärnorna faller ner i en bunke. Mosa kärnorna med baksidan av sleven. Pressa igenom en nätsil. Det går även bra att dela granatäpplen och pressa ur saften med en juicepress.
  2. Blanda juice och socker i en kastrull. Koka upp och låt sedan sjuda tills all socker har lösts upp. Låt svalna och blanda sedan i citronsaften. Häll upp i rena flaskor. Förvara kallt.
  3. Grenadin håller i ca en månad i kylskåpet. Tillsätter man lite vodka förlängs hållbarheten.
0
Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

Allt-i-ett-citronkyckling med potatis, vitlök och oliver

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x