Ett enkelt recept på frittata med zucchini, potatis och parmesan.

Ingredienser:
- 400 g fast potatis
- 1 schalottenlök
- 1 vitlöksklyfta
- 2 msk olivolja
- 6 ägg
- 150 g zucchini
- 50 g parmesan
- 1/2 tsk salt
- 1 nypa svartpeppar
Gör så:
- Värm ugnen till 175 grader.
- Skala och skär potatisen i mindre bitar. Koka i lättsaltat vatten i ca 5 minuter. Häll av vattnet och låt svalna något.
- Skala och hacka lök och vitlök. Riv zucchinin och låt rinna av i en durkslag.
- Fräs lök och vitlök i några minuter i 1 msk olivolja i en gjutjärnspanna, ca 24 cm i diameter. Ställ åt sidan.
- Värm 1 msk olivolja utan att rengöra pannan och stek potatisen tills den börjar få färg.
- Vispa äggen i en skål och rör ner lök, ost, zucchinni, salt och peppar.
- Häll ner äggblandningen tillbaka i stekpannan och rör om med potatisen.
- Ställ in pannan i ugnen och grädda i ca 25 minuter.
- Ta ut och låt svalna något innan servering. Tänk på att handtaget är varmt!


