En supergod sommarrätt med frittata som passar både barn och vuxna!

Ingredienser:
- ca 500 g fast potatis
- 1 schalottenlök
- 1 vitlöksklyfta
- ca 12 körsbärstomater
- 2 msk olivolja
- 6 ägg
- 50 g pecorino
- 1/2 tsk salt
- 1 nypa svartpeppar
Gör så:
- Värm ugnen till 175 grader.
- Skala och skär potatisen i mindre bitar. Koka i lättsaltat vatten i ca 5 minuter. Häll av vattnet och låt svalna något.
- Skala och hacka lök och vitlök. Skär körsbärstomaterna i halvor.
- Fräs lök och vitlök i några minuter i 1 msk olivolja i en gjutjärnspanna, ca 24 cm i diameter.
- Vispa äggen i en skål och rör ner lök, parmesanost, potatis, salt och peppar. Tillsätt 1 msk olivolja i stekpannan. Häll ner äggblandningen i stekpannan. Tryck ner tomaterna i äggblandningen. Ställ in pannan i ugnen och grädda i ca 25 minuter. Ta ut och låt svalna något innan servering. Tänk på att handtaget är varmt!


