Fiskburgare med remouladsås! Ett för övrigt bra sätt att få kinkiga barn att äta fisk. Känner ni er extragenerösa – så kan vi varmt tipsa om att servera dem med salt & vinegar chips

Antal: 4 portioner portioner
Ingredienser:
- 800 g filé av fast vit fisk
- 2 ägg
- ca 4 dl ströbröd
- ca 2 dl vetemjöl
- salt
- vitpeppar
- 2–3 dl rapsolja
Remouladsås
- 2 1⁄2 dl smörgåsgurka
- 2 1⁄2 dl majonnäs
- 1 dl finhackad dill
- 1–2 msk pressad citron
- rivet skal från 1 citron
- salt och peppar
Tillbehör
- 2 bifftomater
- salladsblad
- 4 stycken hamburgerbröd
- citronklyftor
Gör så här:
- Finhacka gurkan till remouladsåsen och blanda den med övriga ingredienser till såsen. Smaka av med salt och peppar.
- Skär fisken i bitar som är lagom stora för att lägga i ett hamburgerbröd. Salta och peppra fisken runtom.
- Vispa äggen lätt. Doppa fiskbitarna först i mjöl, sedan i ägg och till sist i ströbröd.
- Värm oljan i en stekpanna. Lägg ner några fiskbitar åt gången och stek/fritera dem tills de är gyllenbruna runtom. Låt rinna av på hushållspapper.
- Lägg sallad, fisk, tomat och remouladsås mellan hamburgerbröden. Servera med citronklyftor och chips.


