Fisk­burgare med remoulad­sås

Fiskburgare med remouladsås! Ett för övrigt bra sätt att få kinkiga barn att äta fisk. Känner ni er extragenerösa – så kan vi varmt tipsa om att servera dem med salt & vinegar chips

Antal: 4 portioner portioner

Ingredienser:

  • 800 g filé av fast vit fisk
  • 2 ägg
  • ca 4 dl ströbröd
  • ca 2 dl vetemjöl
  • salt
  • vitpeppar
  • 2–3 dl rapsolja

Remouladsås

  • 2 1⁄2 dl smörgåsgurka
  • 2 1⁄2 dl majonnäs
  • 1 dl finhackad dill
  • 1–2 msk pressad citron
  • rivet skal från 1 citron
  • salt och peppar

Tillbehör

  • 2 bifftomater
  • salladsblad
  • 4 stycken hamburgerbröd
  • citronklyftor

Gör så här:

  1. Finhacka gurkan till remouladsåsen och blanda den med övriga ingredienser till såsen. Smaka av med salt och peppar.
  2. Skär fisken i bitar som är lagom stora för att lägga i ett hamburgerbröd. Salta och peppra fisken runtom.
  3. Vispa äggen lätt. Doppa fiskbitarna först i mjöl, sedan i ägg och till sist i ströbröd.
  4. Värm oljan i en stekpanna. Lägg ner några fiskbitar åt gången och stek/fritera dem tills de är gyllenbruna runtom. Låt rinna av på hushållspapper.
  5. Lägg sallad, fisk, tomat och remouladsås mellan hamburgerbröden. Servera med citronklyftor och chips.

0
Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

Ugnsbakad sötpotatis med rostade kikärtor, feta och tahini­dressing

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x