En läcker chokladkaka med en hint av bittermandel.

Ingredienser:
- 5 bittermandlar
- 200 g smör
- 3 ½ dl vetemjöl
- 1 dl kakao
- 1/2 dl strösocker
- 1 uppvispat ägg
- 2 msk pärlsocker
Gör så:
- Riv bittermandlarna fint.
- Skär smöret i bitar och arbeta ihop det med bittermandlarna, mjöl, kakao och socker till en deg, för hand eller i matberedare. Låt degen vila i kylskåp 1/2 – 1 tim.
- Sätt ugnen på 200°.
- Dela degen i 4 delar. Rulla delarna till fingertjocka längder, ca 60 cm. Lägg dem intill varandra. Pensla längderna med ägg. Strö över pärlsocker. Skär längderna i 4 – 5 cm långa bitar. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper.
- Grädda kakorna mitt i ugnen i 9 – 10 min. Låt kakorna svalna en stund på plåten. Lägg sedan över dem på ett galler för att kallna helt.


