Filodegs­knyten med chèvre, spenat och salladslök

Krispiga på utsidan, krämigt smakrika på insidan – de här filodegsknytena med chèvre, spenat och salladslök är små munsbitar av ren njutning. Perfekta som förrätt, tilltugg på festen eller som en lyxig del av en tapasbuffé. Kombinationen gör varje tugga både elegant och oemotståndlig. Och bästa av allt? De är förvånansvärt enkla att göra.

Antal: 12 stycken

Ingredienser:

  • 120 g färsk spenat
  • en nypa salt
  • 125 g färsk chèvre
  • 2 salladslök
  • 4 ark filodeg
  • ca 75 g smör, smält

Gör så:

  1. Fräs spenaten i en torr stekpanna tills den mjuknar. Pressa ur vätskan ordentligt. Salta och låt svalna.
  2. Smula osten. Skiva salladslöken tunt. Blanda spenat, ost och salladslök.
  3. Skär arken i 12 fyrkanter. Pensla 4 ark med smör och lägg på varandra, lite slarvigt omlott. Placera en klick fyllning i mitten (ca 1 msk)  och vik upp kanterna av filodegen runtom för att skapa ett litet paket, öppen upptill. Ställ på en plåt med bakplåtspapper.
  4. Värm ugnen till 200 grader. Grädda knytena mitt i ugnen i 5 – 8 minuter eller tills degen är gyllenbrunt. Knytena är godast nygräddade men håller sig krispiga i några timmar.
0
Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

Vit chokladkräm med bär

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x