Är du trött på pepparkakor och ädelost på glöggfesten? Letar du efter ett enkelt tilltugg till buffé eller julbord? Den här färskostrullen med nötter och torkad frukt är krämig, knaprig och lätt att göra i förväg – perfekt till mingel, förrätt eller glöggkväll.

Foto Lisa Björner
Färskostrulle med nötter och torkad frukt
Antal: 8-10 portioner
Ingredienser:
- 500 g färskost
- 150 g torkad frukt, t ex tranbär, russin, aprikoser, finhackade
- 2 salladslök, finhackade
- 1/2 dl finhackad persilja
- ca 100 g blandande nötter
- 1 msk rostade sesamfrön (blanda gärna svarta och vita)
- ca 10 skivor kavring
Gör så här:
- Blanda cream cheese, torkad frukt, salladslök och persilja. Forma till en avlång rulle och plasta in. Ställ in i kylskåpet i minst 3 timmar innan servering.
- Sätt ugnen på 175 grader. Kavla ut kavringen så de blir lite platta. Skär i trekanter och lägg på en bakplåt. Rosta kavringen mitt i ugnen i ca 20 minuter eller tills krispiga.
- Finhacka nötterna i en mixer eller matberedare. Blanda nötterna med sesamfrön. Ta ut ostrullen ur kylskåpet, ta bort plasten och rulla i nötterna så att ostrullen täcks runtom. Servera med kavringschipsen.


