Färgglad asiatisk sallad

De mest sprakande färger och fräschaste smaker har denna asiatiska sallad – med den perfekta balansen mellan sötma, sälta, hetta och syra. Vi brukar servera den till det mesta men tycker det passar extra bra till t ex grillat – både kött, kyckling och fisk!

Antal: ca 4 portioner portioner

Ingredienser:

Sallad

  • 100 g spetskål
  • 100 g rödkål
  • 100 g morötter
  • 2 salladslökar
  • ca 10 rädisor
  • 3 msk färsk mynta
  • 3 msk färsk koriander

Sås

  • 2 röda chilifrukter
  • 3 vitlöksklyftor
  • 2 schalottenlök
  • 1 msk risvinsvinäger
  • 3 msk färskpressad lime
  • 3 msk fisksås
  • 2 msk strösocker
  • 3 msk neutral olja

Till garnering

  • färsk koriander och mynta

Gör så här:

  1. Strimla kålen och riv moroten (alternativt kör den i en spiralizer/grönsakssvarv).
  2. Skiva salladslöken och skär rädisorna i tändsticksstora stavar.
  3. Rör ihop alla grönsaker samt örter.
  4. Gör i ordning såsen genom att kärna ur och finhacka chilin. Skala och finhacka vitlök och schalottenlök.
  5. Rör ihop chili, vitlök, lök, risvinsvinäger, lime, fisksås, socker och olja.
  6. Rör ihop såsen med salladen.
  7. Garnera med koriander och mynta.

0
Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

Vattenmelonsallad med feta, oliver och mynta

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x