De mest sprakande färger och fräschaste smaker har denna asiatiska sallad – med den perfekta balansen mellan sötma, sälta, hetta och syra. Vi brukar servera den till det mesta men tycker det passar extra bra till t ex grillat – både kött, kyckling och fisk!

Antal: ca 4 portioner portioner
Ingredienser:
Sallad
- 100 g spetskål
- 100 g rödkål
- 100 g morötter
- 2 salladslökar
- ca 10 rädisor
- 3 msk färsk mynta
- 3 msk färsk koriander
Sås
- 2 röda chilifrukter
- 3 vitlöksklyftor
- 2 schalottenlök
- 1 msk risvinsvinäger
- 3 msk färskpressad lime
- 3 msk fisksås
- 2 msk strösocker
- 3 msk neutral olja
Till garnering
- färsk koriander och mynta
Gör så här:
- Strimla kålen och riv moroten (alternativt kör den i en spiralizer/grönsakssvarv).
- Skiva salladslöken och skär rädisorna i tändsticksstora stavar.
- Rör ihop alla grönsaker samt örter.
- Gör i ordning såsen genom att kärna ur och finhacka chilin. Skala och finhacka vitlök och schalottenlök.
- Rör ihop chili, vitlök, lök, risvinsvinäger, lime, fisksås, socker och olja.
- Rör ihop såsen med salladen.
- Garnera med koriander och mynta.


