Enkel och god Gruyèrepaj

En smarrig paj med smakrik Gruyère som passar perfekt till kräftskivan.

Antal: 6-8 portioner

Ingredienser:

  • 125 g smör
  • 3 dl vetemjöl
  • ¼ tsk salt
  • 1 msk iskallt vatten
  • 3 st ägg
  • 2 dl vispgrädde
  • 1/2 dl mjölk
  • 300 g riven Gruyère
  • 1 nypa svartpeppar

Gör så här:

  1. Arbeta ihop smör, vetemjöl, salt och vatten för hand eller i en matberedare. Överarbeta inte degen.
  2. Tryck ut degen i en pajform, ca 25 cm i diameter. Ställ in i kylen i ca 30 minuter.
  3. Värm ugnen till 200 grader. Nagga botten på pajen med en gaffel och grädda i mitten av ugnen i 10 minuter. Ta ut ur ugnen.
  4. Vispa ihop ingredienserna till fyllningen och häll i pajskalet.
  5. Grädda i 20 – 25 minuter.
  6. Servera varm eller kall.
0
Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

Kräftdip med tunnbrödschips

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x