En smarrig paj med smakrik Gruyère som passar perfekt till kräftskivan.

Antal: 6-8 portioner
Ingredienser:
- 125 g smör
- 3 dl vetemjöl
- ¼ tsk salt
- 1 msk iskallt vatten
- 3 st ägg
- 2 dl vispgrädde
- 1/2 dl mjölk
- 300 g riven Gruyère
- 1 nypa svartpeppar
Gör så här:
- Arbeta ihop smör, vetemjöl, salt och vatten för hand eller i en matberedare. Överarbeta inte degen.
- Tryck ut degen i en pajform, ca 25 cm i diameter. Ställ in i kylen i ca 30 minuter.
- Värm ugnen till 200 grader. Nagga botten på pajen med en gaffel och grädda i mitten av ugnen i 10 minuter. Ta ut ur ugnen.
- Vispa ihop ingredienserna till fyllningen och häll i pajskalet.
- Grädda i 20 – 25 minuter.
- Servera varm eller kall.


