Endast 20 minuter. Det är vad det tar att göra egen Baileys. Ni vet, den där klassiska gudomlig goda choklad-, kaffe- och gräddlikören. Här bjuder vi på det bästa, enklaste och godaste receptet. Vi vågar nog påstå att den är lika god (kanske t om godare) än originalet. Ett tips är att hälla upp den i en fin flaska (vi brukar återvinna gamla ättiksflaskor), knyt ett fint band runt och ge bort som present. Eller avnjut den själv helt enkelt. Gärna då riktig välkyld.

Antal: ca 1 liter portioner
Ingredienser:
- 50 g mörk choklad (ca 70 % kakaohalt)
- 5 dl vispgrädde
- ½ dl kallt kaffe
- 3 dl whisky
- ca 1 dl strösocker
- ca 2 tsk vaniljextrakt
Gör så här:
- Smält chokladen över ett vattenbad.
- Tillsätt lite grädde i taget och rör till en slät kräm. Ta bort från värmen och låt svalna något.
- Blanda kaffe, whisky, socker och vaniljextrakt. Rör tills sockret har lösts upp.
- Vispa ner choklad och gräddblandningen och vispa slätt.
- Häll upp på en väl rengjord flaska och förslut.
- Förvara i kylen där den håller i några veckor.


