Cruditéer med rödbetshummus är inte bara är fräscht och gott, utan också oroligt färgglatt och vackert. Här serverar vi det portionsvis i glas, men det går även bra att lägga upp hummusen i en skål med grönsakerna på ett fat bredvid.Receptet har vi ursprungligen skrivit för tidningen Lantliv.

Antal: 6 bufféportioner portioner
Ingredienser:
- 2 mellanstora morötter
- 3 stjälkar blekselleri
- 1 knippe färsk sparris
- ca 300 g blomkål
- 18 rädisor
- 8 sugar snaps
Rödbetshummus (ca 2.5 dl)
- 1 liten vitlöksklyfta
- ca 200 g kokta kikärter
- ca 125 g kokta rödbetor
- 2 tsk tahini
- 2-3 msk olivolja
- salt och peppar
Gör så här:
- För att göra rödbetshummus, lägg alla ingredienser utom oljan i en matberedare. Mixa till en röra. Fortsätt mixa och häll ner oljan i en tunn stråle under tiden. Smaka av med salt och peppar.
- Skala och skär morötter i stavar. Skär selleri i stavar. Förväll sparrisen någon minut och skölj med kallt vatten. Bryt blomkålen i mindre buketter. De kan antingen serveras rå eller lätt förvällda. Om de förvälls, skölj dem i kallt vatten efteråt. Dela rädisorna i halvor.
- Fördela rödbetshummusen i små glas och lägg i grönsakerna.


