Smaskiga snittar med trattkantarellröra, sherry och parmesan.

Ingredienser:
- 300 g trattkantareller
- 1 schalottenlök
- 1 vitlöksklyfta
- 2-3 msk smör
- 1 msk kantarellfond
- 1 dl vatten
- 1 dl vispgrädde
- 1/2 tsk mörk soja
- 1-2 tsk sherry
- salt
- vitpeppar
- 1/2 baguette
- olivolja
- parmesan
- hackad gräslök
Gör så:
- Värm ugnen till 200 grader. Skiva baguetten, pensla på lite olja på ena sidan och rosta i ugnen i ca 5 minuter tills de blir gyllenbruna.
- Rensa kantarellerna och hacka. Stek svampen i en torr stekpanna tills vätskan har dunstat bort. Tillsätt smör, lök, och vitlök och fräs i ca 5 minuter utan att löken tar färg.
- Tillsätt fond, vatten, grädde och soja. Smaka av med sherry och koka upp. Låt sjuda och koka ihop i några minuter. Smaka av med salt och peppar.
- Fördela svampröran på brödbitarna. Riv över parmesan och strö över hackad gräslök.


