En recept på croissanter med choklad och mandelkräm

Ingredienser:
- 6 dagsgamla croissants alt pain au chocolat
- Sirap
- 3 dl vatten
- 3 msk strösocker
- 200 g skållad och skalad mandel
- 1 dl strösocker
- 100 g smör
- 2 ägg
- några droppar mandelessens
- ca 50 g mandelspån
- ca 1 dl florsocker
Gör så:
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Koka upp vatten och socker och låt sjuda i ca 1 minut. Låt svalna.
- Kör mandel, socker och smör i matberedare till en finmalen massa. Tillsätt äggen, ett i taget, och blanda i ytterligare någon minut. Tillsätt några droppar mandelessens efter smak.
- Doppa bakverken, ett och ett, i sockerlagen så att de blir helt täckta. Dela dem på längden. Bred ut ca 2 msk mandelkräm på varje underdel. Lägg tillbaka de övre delarna. Bred ut resten av mandelkrämen på ovansidorna. Strö över mandelspån.
- Grädda i ugnen i ca 20 minuter eller tills bakverken har en gyllene färg. Låt svalna. Pudra över florsocker.
- Tips! Prova att lägga till ytterligare en smaksättning. T ex kan man, som sagt, smula lite hackad choklad inuti. Eller lägga en klick lite nutella, sylt, lemon curd, äppelmos i croissanten. Prova även att stoppa in lite skivad päron, äpple eller banan. Möjligheterna är oändliga! : )


