Croissant/Pain chocolat aux amandes

En recept på croissanter med choklad och mandelkräm

Ingredienser:

  • 6 dagsgamla croissants alt pain au chocolat
  • Sirap
  • 3 dl vatten
  • 3 msk strösocker
  • 200 g skållad och skalad mandel
  • 1 dl strösocker
  • 100 g smör
  • 2 ägg
  • några droppar mandelessens
  • ca 50 g mandelspån
  • ca 1 dl florsocker

Gör så:

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Koka upp vatten och socker och låt sjuda i ca 1 minut. Låt svalna.
  3. Kör mandel, socker och smör i matberedare till en finmalen massa. Tillsätt äggen, ett i taget, och blanda i ytterligare någon minut. Tillsätt några droppar mandelessens efter smak.
  4. Doppa bakverken, ett och ett, i sockerlagen så att de blir helt täckta. Dela dem på längden. Bred ut ca 2 msk mandelkräm på varje underdel. Lägg tillbaka de övre delarna. Bred ut resten av mandelkrämen på ovansidorna. Strö över mandelspån.
  5. Grädda i ugnen i ca 20 minuter eller tills bakverken har en gyllene färg. Låt svalna. Pudra över florsocker.
  6. Tips! Prova att lägga till ytterligare en smaksättning. T ex kan man, som sagt, smula lite hackad choklad inuti. Eller lägga en klick lite nutella, sylt, lemon curd, äppelmos i croissanten. Prova även att stoppa in lite skivad päron, äpple eller banan. Möjligheterna är oändliga! : )
0
Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

Chicken Tikka Masala

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x