Chorizoburgare med paprikamajo & picklad rödlök med jalapeños med lime & chili

En smakrik burgare med chorizo, paprikamajonäs, picklad rödlök och jalapenos med chili och lime. Här hittar du receptet på hembakat hamburgerbröd.

Antal: 8 burgare portioner

Ingredienser:

  • 200 g chorizo
  • 1 kg högrevsfärs
  • 1/2 gul lök
  • salt
  • svartpeppar
  • 8 skivor manchegoost
  • 8 hamburgerbröd

Picklad rödlök

  • 1 rödlök
  • 3 jalapeno
  • 1 1/2 dl vatten
  • 1 dl strösocker
  • 1/2 dl ättiksprit
  • 1 dl pressad limesaft

Paprikamajo

  • 2 grillade röda paprikor
  • 2 dl majonnäs
  • salt
  • svartpeppar

Gör så:

  1. Skär ett snitt i chorizon och ta ur köttet. Finhacka det och rör försiktigt ihop det med lök och köttfärsen att de precis blandas. Forma färsen till biffar. Salta och peppra.
  2. Grilla burgarna i några minuter på varje sida tills de får fin grillyta och är genomstekta. Lägg på en skiva ost i sista stund så att den precis hinner börja smälta.
  3. Servera burgarna i hamburgarbröd med picklad rödlök och jalapenos samt paprikamajo.
  4. Skala och skiva rödlöken. Kärna ur och skiva jalapenon. Koka upp vatten, socker och ättiksprit. Låt sjuda i någon minut och sedan svalna. Tillsätt limesaft. Blanda rödlök och jalapeno i en burk och häll på lagen. Låt stå i kylen i ett par timmar, helst över natten.
  5. Finhacka paprikorna och rör ihop hacket med majonnäsen. Smaka av med salt och peppar.
  6. Skala och finhacka eller riv löken till burgarna.

0
Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

Grillad roman­sallad med pancetta, ört­krutonger, ägg och Caesar­dressing

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x