Under sommarens regniga dagar måste barnen sysselsättas och då är bakning högst upp på deras önskelista. Dessa chokladkakor med pärlsocker och hasselnötter är en favorit.

Ingredienser:
- 150 smör
- ¾ strösocker
- 3 vetemjöl
- 2 kakao
- 1 vaniljsocker
- 1 ägg
- 1 pärlsocker
- 1 hackade hasselnötter
Gör så:
- Vispa smör och socker poröst.
- Blanda de torra ingredienserna och rör ner i smeten. Blanda till en slät deg.
- Forma degen till en rulle. Täck med plastfolie och ställ in i kylskåpet i ca 30 minuter.
- Ta ut degen ur kylskåpet och skär den skivor, ½ tjocka.
- Vispa ägget lite lätt.
- Blanda pärlsocker och hasselnötter.
- Pensla kakorna med ägget och doppa sedan ena sidan i socker- och nötblandningen.
- Lägg ut på en plåt, smord eller med bakplåtspapper.
- Grädda i mitten av ugnen i 10 – 15 minuter.
- Låt kakorna svalna en stund på plåten lägg sedan över dem på ett galler för att kallna helt.


