Choklad- och espresso­kakor

Idag bjuder vi på dessa delikata choklad- och espressokakor. Ett tips är att avnjuta dem med ett stort glas iskall mjölk….

Antal: ca 24 stycken portioner

Ingredienser:

  • 150 g rumsvarmt smör
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl farinsocker
  • 1 ägg
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 dl kakao
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1/2 tsk bikarbonat
  • 1/2 tsk salt
  • 2 msk espresso eller stark kaffe, avsvalnad (eller 1 msk snabbkaffepulver)
  • 150 g chokladknappar eller hackad mörk choklad
  • 100 g smält choklad till garnering

Gör så här:

  1. Värm ugnen till 175 grader.
  2. Vispa smör och socker luftigt.
  3. Vispa i ägget.
  4. Rör ihop de torra ingredienserna och rör ner i smeten.
  5. Blanda till en deg.
  6. Rör till sist i chokladknapparna/bitarna.
  7. Lägg ut klickar av degen på en plåt täckt med bakplåtspapper.
  8. Grädda i mitten av ugnen i 10 – 12 minuter.
  9. Låt svalna på ett galler.
  10. Ringla sedan över den smälta chokladen.

Tips!

  1. Använd en glasskopa för att klicka ut degen på plåten.

0
Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

Fisk­burgare med remoulad­sås

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x