Idag bjuder vi på dessa delikata choklad- och espressokakor. Ett tips är att avnjuta dem med ett stort glas iskall mjölk….

Antal: ca 24 stycken portioner
Ingredienser:
- 150 g rumsvarmt smör
- 1 dl strösocker
- 1 dl farinsocker
- 1 ägg
- 3 dl vetemjöl
- 1 dl kakao
- 1 tsk vaniljsocker
- 1/2 tsk bikarbonat
- 1/2 tsk salt
- 2 msk espresso eller stark kaffe, avsvalnad (eller 1 msk snabbkaffepulver)
- 150 g chokladknappar eller hackad mörk choklad
- 100 g smält choklad till garnering
Gör så här:
- Värm ugnen till 175 grader.
- Vispa smör och socker luftigt.
- Vispa i ägget.
- Rör ihop de torra ingredienserna och rör ner i smeten.
- Blanda till en deg.
- Rör till sist i chokladknapparna/bitarna.
- Lägg ut klickar av degen på en plåt täckt med bakplåtspapper.
- Grädda i mitten av ugnen i 10 – 12 minuter.
- Låt svalna på ett galler.
- Ringla sedan över den smälta chokladen.
Tips!
- Använd en glasskopa för att klicka ut degen på plåten.


