
Ingredienser:
- 100 g smör
- 1 ½ dl strösocker
- 2 ägg
- ¾ dl kakao
- 2 ½ dl vetemjöl
- 1 tsk bikarbonat
- 1/4 tsk bakpulver
- 1 tsk vaniljsocker
- ½ tsk salt
- 1 ½ dl vatten
- BUTTER RUM FROSTING
- 75 g färskost
- 75 g smör, rumsvarmt
- ca 4 1/2 dl florsocker
- 1 tsk vaniljsocker
- ca 2 1/2 msk mörk rom
Gör så här:
- Värm ugnen till 175 grader. Lägg mini-muffinsformar i en muffinsplåt.
- Vispa smör och socker vitt poröst. Tillsätt äggen, ett i taget.
- Blanda de torra ingredienserna och varva ner dem tillsammans med vattnet i smeten. Rör om till en slät smet.
- Fördela smeten i muffinsformarna och grädda i ca 15 minuter eller tills en provsticka är torr. Låt svalna helt.
- Vispa ihop färskost och smör till frostingen. Tillsätt florsocker, vaniljsocker och rom. Vispa ihop till en slät kräm. Spritsa krämen på muffinsarna.


