Pavlova är en klassisk dessert som alltid går hem hos gästerna. Här har vi gjort dem ännu godare genom att doppa dem i choklad.Receptet har vi ursprungligen skrivit för tidningen Allt om mat.

Antal: 4-6 portioner portioner
Ingredienser:
- 3 äggvitor
- 1 krm ättiksprit
- 1 1/2 dl strösocker
- 100 g choklad
- 2 – 3 dl vispgrädde
- ca 200 g jordgubbar, halverade
- färsk mynta och ätbara blommor till garnering
Gör så här:
- Sätt ugnen på 150 grader.
- Vispa äggvitorna tillsammans med ättiksprit i en ren bunke till ett hårt skum.
- Tillsätt sockret, lite i taget. Fortsätt vispa till en glansig och fast maräng.
- Klä en plåt med bakplåtspapper. Spritsa eller klicka ut marängmassan i fyra runda formar på bakplåtspappret. Gör en liten fördjupning i mitten av varje maräng.
- Sänk värmen till 100 grader. Grädda i ugnen i ca 1 timme. Stäng av ugnen och låt marängerna svalna helt i ugnen, med luckan på glänt.
- Smält chokladen i en skål över ett varmt vattenbad. Doppa toppen av varje maräng i chokladen. Låt chokladen stelna.
- Vispa grädden.
- Fyll varje pavlova med lite grädde och sedan jordgubbar. Garnera med färsk mynta och ätbara blommor.


