Choklad­cupcakes med Marianne-karameller

Vi älskar choklad-cupcakes och vi älskar Mariannekarameller. Då känns det ju rätt självklart att kombinera dessa. Rätt lyckat blev det om vi får säga det själva. : )

Antal: 12 muffins portioner

Ingredienser:

  • 100 g rumsvarmt smör
  • 1 ½ dl strösocker
  • 2 ägg
  • ¾ dl kakao
  • 2 ½ dl vetemjöl
  • 1 tsk bikarbonat
  • 1/4 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • ½ tsk salt
  • 1 ½ dl vatten
  • Marianne-karameller

Glasyr och dekorering

  • 100 g mörk choklad
  • 1 dl vispgrädde
  • några droppar pepparmintolja
  • ev florsocker

Gör så här:

  1. Värm ugnen till 175 grader. Lägg pappersformar i en muffinsplåt.
  2. Vispa smör och socker poröst. Tillsätt äggen, ett i taget.
  3. Blanda de torra ingredienserna och varva ner dem tillsammans med vattnet i smeten. Rör om till en slät smet.
  4. Fördela smeten i muffinsformarna. Krossa karamellerna lite lätt och tryck ner i smeten.
  5. Grädda i ca 15 minuter eller tills en provsticka är torr. Låt kallna på ett galler.
  6. Hacka chokladen grovt och lägg den i en skål. Koka upp grädden och häll över chokladen. Rör tills all choklad smält.
  7. Blanda i några droppar pepparmintsolja.
  8. Bre ut lite av glasyren på varje cupcake. Låt stelna.
  9. Pudra eventuellt med lite florsocker om så önskas.

0
Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

Kyckling piccata med citron och kapris

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x