Vi älskar choklad-cupcakes och vi älskar Mariannekarameller. Då känns det ju rätt självklart att kombinera dessa. Rätt lyckat blev det om vi får säga det själva. : )

Antal: 12 muffins portioner
Ingredienser:
- 100 g rumsvarmt smör
- 1 ½ dl strösocker
- 2 ägg
- ¾ dl kakao
- 2 ½ dl vetemjöl
- 1 tsk bikarbonat
- 1/4 tsk bakpulver
- 1 tsk vaniljsocker
- ½ tsk salt
- 1 ½ dl vatten
- Marianne-karameller
Glasyr och dekorering
- 100 g mörk choklad
- 1 dl vispgrädde
- några droppar pepparmintolja
- ev florsocker
Gör så här:
- Värm ugnen till 175 grader. Lägg pappersformar i en muffinsplåt.
- Vispa smör och socker poröst. Tillsätt äggen, ett i taget.
- Blanda de torra ingredienserna och varva ner dem tillsammans med vattnet i smeten. Rör om till en slät smet.
- Fördela smeten i muffinsformarna. Krossa karamellerna lite lätt och tryck ner i smeten.
- Grädda i ca 15 minuter eller tills en provsticka är torr. Låt kallna på ett galler.
- Hacka chokladen grovt och lägg den i en skål. Koka upp grädden och häll över chokladen. Rör tills all choklad smält.
- Blanda i några droppar pepparmintsolja.
- Bre ut lite av glasyren på varje cupcake. Låt stelna.
- Pudra eventuellt med lite florsocker om så önskas.


