Chicken Tikka Masala

En läcker indisk rätt med kyckling i en kryddig och aromatisk sås. Servera gärna tillsammans med Naanbröd.

Antal: ca 4 portioner portioner

Ingredienser:

  • 600 g kycklingfiléer
  • färsk koriander till garnering
  • basmatiris till servering

Marinad

  • 1 dl naturell yoghurt
  • 2 tsk Garam Masala
  • 2 tsk paprikapulver
  • ½ tsk svartpeppar
  • ½ tsk cayennepeppar
  • ½ tsk malen koriander

Sås

  • 1 gul lök
  • 3 vitlöksklyftor
  • ½ – 1 grön chilipeppar
  • 1 tsk hela spiskumminfrön
  • 3 msk jordnötsolja eller annan neutral olja
  • 1 msk riven färsk ingefära
  • 1 burk á 420 g plommontomater
  • ½ dl tomatpuré
  • 1 tsk strösocker
  • 1 tsk Garam Masala
  • ½ malen koriander
  • ½ tsk gurkmeja
  • 1 dl vispgrädde
  • salt och peppar

Gör så:

  1. Skär kycklingen i ca 5 cm stora bitar.
  2. Rör ihop yoghurt, Garam Masala, paprikapulver, svartpeppar, cayennepeppar och malen koriander. Rör ner kycklingen i yoghurtmarinaden och ställ kallt i minst 2 timmar, helst över natten.
  3. Värm ugnen till 200 grader.
  4. Lägg kycklingen på en oljad ugnsplåt. Grilla kycklingen i 15-20 minuter eller tills kycklingen är genomstekt.
  5. Skala och finhacka lök och vitlök. Kärna ur och finhacka grön chili.
  6. Fräs spiskumminfrön i en torr stekpanna i några minuter. Tillsätt olja, lök, vitlök, chili och ingefära och fräs i 5-10 minuter. Rör ner tomater och tomatpuré och låt sjuda i ca 15 minuter under lock. Tillsätt socker, Garam Masala, malen koriander, gurkmeja, kycklingen och vispgrädde. Koka upp och smaka av salt och peppar.
  7. Garnera med färsk koriander och servera med basmatiris.

0
Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

Crostini

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x