En läcker indisk rätt med kyckling i en kryddig och aromatisk sås. Servera gärna tillsammans med Naanbröd.

Antal: ca 4 portioner portioner
Ingredienser:
- 600 g kycklingfiléer
- färsk koriander till garnering
- basmatiris till servering
Marinad
- 1 dl naturell yoghurt
- 2 tsk Garam Masala
- 2 tsk paprikapulver
- ½ tsk svartpeppar
- ½ tsk cayennepeppar
- ½ tsk malen koriander
Sås
- 1 gul lök
- 3 vitlöksklyftor
- ½ – 1 grön chilipeppar
- 1 tsk hela spiskumminfrön
- 3 msk jordnötsolja eller annan neutral olja
- 1 msk riven färsk ingefära
- 1 burk á 420 g plommontomater
- ½ dl tomatpuré
- 1 tsk strösocker
- 1 tsk Garam Masala
- ½ malen koriander
- ½ tsk gurkmeja
- 1 dl vispgrädde
- salt och peppar
Gör så:
- Skär kycklingen i ca 5 cm stora bitar.
- Rör ihop yoghurt, Garam Masala, paprikapulver, svartpeppar, cayennepeppar och malen koriander. Rör ner kycklingen i yoghurtmarinaden och ställ kallt i minst 2 timmar, helst över natten.
- Värm ugnen till 200 grader.
- Lägg kycklingen på en oljad ugnsplåt. Grilla kycklingen i 15-20 minuter eller tills kycklingen är genomstekt.
- Skala och finhacka lök och vitlök. Kärna ur och finhacka grön chili.
- Fräs spiskumminfrön i en torr stekpanna i några minuter. Tillsätt olja, lök, vitlök, chili och ingefära och fräs i 5-10 minuter. Rör ner tomater och tomatpuré och låt sjuda i ca 15 minuter under lock. Tillsätt socker, Garam Masala, malen koriander, gurkmeja, kycklingen och vispgrädde. Koka upp och smaka av salt och peppar.
- Garnera med färsk koriander och servera med basmatiris.


