Så enkelt. Så gott. Chèvre chaud är en klassiker som vi aldrig tröttnar på – sallad med varm getost på baguette med valnötter och honung.

Antal: 6 portioner portioner
Ingredienser:
- 1 surdegsbaguette
- ca 450 g chèvre
- 150 g rostade valnötter
- 4 ½ msk olivolja
- 1 ½ msk sherryvinäger
- 4 ½ msk honung
- salt
- svartpeppar
- ca 250 g mixsallad
Gör så här:
- Sätt ugnen på högsta värmen med grilleffekt.
- Skiva baguetten och getosten i 18 skivor, ca 1 cm tjocka.
- Lägg brödskivorna på en bakplåt täckt med bakplåtspapper.
- Lägg en skiva getost på varje brödskiva.
- Grovhacka valnötter.
- Rör ihop olivolja, sherryvinäger och honung.
- Smaka av med salt och svartpeppar.
- Fördela salladen på tallrikar.
- Sätt brödskivorna med getost in i ugnen och grilla i ca 5 minuter.
- Håll koll så att det inte bränns!
- Lägg på salladen, strö över valnötter och ringla över dressingen.


