Denna cheddarpaj är både enkel och god.

Tid: ca 1 timme
Antal: ca 8 bitar
Ingredienser:
Pajdeg
- 125 g smör
- 3 dl vetemjöl
- ¼ tsk salt
- 1 msk iskallt vatten
Fyllning
- 3 ägg
- 2 dl vispgrädde
- 1/2 dl mjölk
- 300 g cheddarost
- 1/2 tsk salt
- 1 nypa svartpeppar
- färska örter och skott till garnering
Gör så här:
- Arbeta ihop smör, vetemjöl, salt och vatten för hand eller i en matberedare. Överarbeta inte degen. Tryck ut degen i en pajform, ca 25 cm i diameter. Ställ in i kylen i ca 30 minuter.
- Värm ugnen till 200 grader. Nagga botten på pajen med en gaffel och grädda pajskalet i mitten av ugnen i 10 minuter.
- Vispa ihop ägg, grädde och mjölk. Tillsätt resten av ingredienserna till fyllningen och häll upp i pajskalet. Grädda i 20 – 25 minuter.
- Servera varm eller kall. Garnera med färska örter och/eller skott innan servering.


