Burrata med rostad paprika, pinjenötter och tahinisås

Detta recept är ett favorit i repris! Och varje gång jag lagar den drömmer jag mig bort till den våren när jag fyllde 45 år och Henrik överraskade mig med en resa till Köpenhamn. En av de många restauranger som vi besökte hette Paté Paté och där åt vi en fantastisk rätt med burrata och rostad paprika. Den rätten inspirerade mig att skapa denna rätt – där jag har lagt till en krämig tahinisås och rostade pinjenötter

Ingredienser:

  • 2 burrata
  • 2 – 3 paprika (rött, orange eller gul – gärna blandade)
  • 3 msk pinjenötter
  • flingsalt och svartpeppar

Tahinisås

  • 4 msk tahini
  • 1 tsk färskpressad citron
  • ca 1-2 tsk honung
  • en nypa salt
  • lite vatten

Tips!

  • Tahini kan skilja sig åt smakmässigt mellan olika märken. Vi brukar köpa tahini antingen från asiatiska eller mellanöstern-livsmedelsbutiker och de är garanterat goda. Men i vanliga livsmedelsbutiker kan vi rekommendera Sevan eller Zeinas. (Obs – på asiatiska livsmedelsbutiker finns även kinesisk sesampasta och det smakar inte som tahini).

Gör så här:

  1. Värm ugnen till 250 grader.
  2. Dela och kärna ur paprikan.
  3. Lägg den med skalet uppåt på en plåt med bakplåtspapper.
  4. Grilla den i ugnen i cirka 25 minuter tills den blir brunsvart.
  5. Lägg paprikan i en plastpåse och knyt om.
  6. Låt svalna i 20 minuter och dra sedan försiktigt av skalet.
  7. Skär i strimlor.
  8. Vispa ihop ingredienserna till såsen.
  9. Tillsätt lite vatten för en rinnigare konsistens.
  10. Lägg upp två burrata på ett fat tillsammans med den rostade paprikan.
  11. Ringla över tahinisåsen och strö över pinjenötter.
  12. Salta och peppra.
0
Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

Indisk linsgryta med kokos­mjölk, sötpotatis och spenat

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x