Broccoli­stjälkar med citron och olivolja

Jag har en känsla av att detta superenkla men genialiska recept på slantade broccolistjälkar kommer slå lika stort som denna lika enkla och genialiska isbergssallad med feta och citron. Det roliga är att både recepten har jag fått från vänner – vilket visar på att de enklaste och bästa recepten är inte skapade av kockar eller receptkreatörer. I detta recept tar vi till vara på broccolistjälkar (som många väljer att helt onödigt slänga bort) och serverar som en god och fräsch tilltugg.

Ingredienser:

  • Broccolistjälkar
  • Olivolja
  • Rivet citronskal
  • Färskpressad citronsaft
  • Flingsalt
  • Nymalen svartpeppar

Inga mått?

  • Detta recept är så enkelt (och beror lite på hur många broccolistjälkar man råkar ha) så vi anger inga exakta mått.

Gör så här:

  1. Skala broccolistjälken och skär den sedan i tunna slantar
  2. Häll över en god olivolja, en skvätt citronsaft och rivet citronskal
  3. Strö över flingsalt och svartpeppar. (Ät direkt med fingrarna eller med tandpetare).
0
Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

Kalv i dillsås med vår­primörer

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x