En härlig dessert som även kan ätas till frukost. Brioche fylld med choklad- och mascarponeglass.

Ingredienser:
- 25 g jäst
- 4 ägg
- 5–6 dl vetemjöl
- ½ dl strösocker
- ½ tsk salt
- 200 g smör
- 1 lättvispat ägg
- 1 msk vatten
- 4 äggulor
- 3 dl mjölk
- 150 g mörk choklad
- 3 msk kakao
- en nypa salt
- 1 dl vispgrädde
- 250 g mascarpone
Gör så:
- Vispa äggulor och socker lätt och luftigt i en rostfri bunke.
- Rör ner mjölken och placera bunken över ett vattenbad i en kastrull.
- Värm under vispning tills krämen tjocknar något.
- Finhacka chokladen och blanda ner den i krämen tillsammans med kakao och salt.
- Blanda tills chokladen har smält.
- Låt svalna och blanda sedan i grädde och mascarpone.
- Ställ in krämen i frysen och rör om då och då tills den har stelnat till glass, det tar 3–4 timmar.
- Eller låt krämen bli riktigt kall i kylen och kör den sedan i glassmaskin.
- Ställ in glassen i frysen och låt den bli så fryst att den går att forma till glasskulor.
- Smula ner jästen till briocherna i en bunke.
- Knäck ner äggen och blanda tills jästen har löst sig.
- Tillsätt mjöl, socker och salt.
- Knåda till en smidig deg i matberedare i cirka 10 minuter.
- Skiva smöret tunt med osthyvel och blanda ner lite i taget i degen.
- Se till att det är ordentligt blandat innan du tillsätter mer.
- Knåda till en blank och smidig deg.
- Lägg den i en inoljad bunke, täck med plastfolie och låt stå kallt över natten.
- Ta fram degen och dela den i tio delar.
- Rulla varje del till en rund bulle och lägg dem på en plåt täckt med bakplåtspapper.
- Låt dem jäsa i cirka 2 timmar eller till dubbel storlek.
- Värm ugnen till 200 grader.
- Blanda det uppvispade ägget med vattnet och pensla blandningen på briocherna.
- Grädda i mitten av ugnen i 10–12 minuter.
- Låt svalna.
- Dela briocherna och lägg en kula glass mellan bröden.
- Servera direkt.


