En hälsosam och smakrik bovetegröt med banan, kanel, pekannötter och lönnsirap.

Ingredienser:
- 2 dl bovete
- 1 dl havregryn
- 4 dl vatten
- salt
- 1-2 bananer
- ca 1/4 tsk malen kanel
- ca 1/2 dl hackade pekannötter
- lönnsirap
- extra kanel
Gör så:
- Skölj bovetet i hett vatten.
- Blötlägg bovetet i kallt vatten i minst 6 timmar, helst över natten.
- Sila av vattnet och skölj bovetet.
- Lägg bovete, havregryn och vatten i en kastrull.
- Koka upp och sjud under omrörning på mellanvärme i ca 5 minuter.
- Mosa 1/2 banan och rör ner i gröten tillsammans med kanel.
- Låt gröten puttra i ytterligare 5 minuter.
- Smaka av med salt.
- Skiva den andra bananen.
- Lägg upp gröten i skålar.
- Garnera med bananskivor och pekannötter.
- Strö över lite mer kanel och ringla över lönnsirapen.


