Recept på två goda tillbehör – äppeltzatziki och grillad halloumi med persika och mynta – som är enkla att förbereda och som passar till det mesta!

Ingredienser:
- 1/2 gurka
- 1-2 vitlöksklyftor
- 1 äpple
- 5 dl turkisk yoghurt
- 1 tsk pressad citron
- salt
- peppar
- halloumi
- persika
- färsk mynta
- olivolja
Gör så:
- Kärna ur gurkan och riv den grovt. Pressa ur vätskan.
- Skala, kärna ur äpplet och riv det grovt.
- Skala och pressa vitlöken.
- Rör ihop gurka, äpple och citron. Pressa ner vitlöken.
- Smaka av med salt och peppar.
- Skär halloumin i skivor, ca 1 cm breda. Pensla på lite olivolja.
- Skär persikan i klyftor.
- Grilla halloumin eller stek i en grill- eller stekpanna.
- Skär halloumin i mindre bitar.
- Varva halloumi och persika på ett fat.
- Strö över färsk myntablad.


