”Allt på en plåt” med kyckling, ciabatta, kronärtskockshjärtan, mozzarella och tomater. Snabbt och enkelt att göra i ordning – och minimalt med disk. Det gillar vi!

Antal: 4 portioner portioner
Ingredienser:
- 8 kycklinglårfilé (gärna med skinn)
- ca 200 g dagsgammal ciabatta eller annat lantbröd
- 1/2 vitlökshuvud
- 250 g körsbärstomater
- 2 dl svarta oliver
- 1 burk kronärtskockshjärtan á 390 g
- 1/2 – 3/4 dl olivolja
- 1 krm chiliflakes
- 1 krm salt + 1 tsk flingsalt
- Några nypor nymalen svartpeppar
- 2 mozzarella á 125 g
- färsk basilika till garnering
Gör så här:
- Värm ugnen till 175 grader.
- Pensla kycklingen med olja runtom. Salta och peppra.
- Bryt sönder brödet i mindre bitar. Dela upp vitlökshuvudet i klyftor – men behåll skalet på klyftorna. Finhacka chilifrukten.
- Blanda bröd, vitlök, chili, tomater och oliver i en ugnsform eller långpanna. Häll över generöst med olivolja och rör om. Salta och peppra. Lägg kycklingen ovanpå med skinnsidan nedåt.
- Rosta i ugnen i ca 30 minuter.
- Vänd på kycklingen och fortsätt ugnsbaka i ytterligare 20 minuter.
- Höj värmen till 200 grader och strö över mozzarellan. Ugnsbaka i 5-10 minuter till.
- Strö över basilikan och citronskal och servera direkt.


