Dags att börja planera påskens alla måltider? Vad sägs om t ex ägg i cocotteformarmed spenat, lax, stenbitsrom och hollandaisesås?OBS! Missta inte ”cocotte” för dess andra betydelse (glädjeflicka) då det i detta fall är en fransk liten portionsform. 🙂

Antal: 6 portioner portioner
Ingredienser:
Gör så här
- 6 ägg
- 65 g färsk babyspenat
- 1 msk smör
- ca 75 g kallrökt lax
- ca 40 g stenbitsrom
- 1 dl hollandaisesås
- salt och peppar
- färsk dill till garnering
Gör så här:
- Värm ugnen till 200 grader. Smörj 6 cocotteformar eller små ugnssäkra portionsformar
- Fräs spenat hastigt i smör. Smaka av med salt och peppar. Fördela spenaten i botten på formarna. Knäck försiktigt ner ett ägg i varje form, med äggulan intakt. Lägg formarna i en stor ugnsform. Koka upp vatten och häll i den stora formen så att det når upp halvvägs på cocotteformarna. Ställ försiktigt in i ugnen och grädda i ca 10 minuter
- Skär under tiden laxen i strimlor. Ta ut formarna från ugnen och fördela lax, stenbitsrom och hollandaisesås på äggen. Garnera med färsk dill


