Ägg i cocotteformar med spenat, lax, stenbitsrom och hollandaisesås

Dags att börja planera påskens alla måltider? Vad sägs om t ex ägg i cocotteformarmed spenat, lax, stenbitsrom och hollandaisesås?OBS! Missta inte ”cocotte” för dess andra betydelse (glädjeflicka) då det i detta fall är en fransk liten portionsform. 🙂

Antal: 6 portioner portioner

Ingredienser:

Gör så här

  • 6 ägg
  • 65 g färsk babyspenat
  • 1 msk smör
  • ca 75 g kallrökt lax
  • ca 40 g stenbitsrom
  • 1 dl hollandaisesås
  • salt och peppar
  • färsk dill till garnering

Gör så här:

  1. Värm ugnen till 200 grader. Smörj 6 cocotteformar eller små ugnssäkra portionsformar
  2. Fräs spenat hastigt i smör. Smaka av med salt och peppar. Fördela spenaten i botten på formarna. Knäck försiktigt ner ett ägg i varje form, med äggulan intakt. Lägg formarna i en stor ugnsform. Koka upp vatten och häll i den stora formen så att det når upp halvvägs på cocotteformarna. Ställ försiktigt in i ugnen och grädda i ca 10 minuter
  3. Skär under tiden laxen i strimlor. Ta ut formarna från ugnen och fördela lax, stenbitsrom och hollandaisesås på äggen. Garnera med färsk dill

0
Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

Lammracks med citron­bakad spetskål

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x