Om man inte orkar sitta och pilla med kräftor är denna tilltugg ett perfekt sätt att ändå få njuta av dem.

Foto: Helen Pe
Tid: ca 20 minuter
Antal: ca 4 portioner
Ingredienser:
- 2 skivor mjukt tunnbröd (rektangulära)
- rapsolja till fritering
- 170 g kräftstjärtar
- 100 g färskost
- ½ dl majonnäs
- ¼ tsk Worcestershiresås
- ¼ tsk lökpulver
- 1 tsk hackad dill
- Salt och vitpeppar
Gör så här:
- Skär varje skiva tunnbröd i 10 lika stora bitar. Häll olja i en stekpanna så att den täcker ca 2 cm av botten. Värm oljan till ca 170 grader.
- Fritera brödbitarna i oljan tills de är gyllene. Låt rinna av på hushållspapper.
- Kräftröra: Finhacka kräftstjärtarna. Blanda färskost, majonnäs, Worcestershiresås, lökpulver och dill. Rör ihop med kräftstjärtarna. Smaka av med salt och peppar.
- Servera kräftröran tillsammans med tunnbrödschipsen.


