Kräftdip med tunnbrödschips

Om man inte orkar sitta och pilla med kräftor är denna tilltugg ett perfekt sätt att ändå få njuta av dem.

Foto: Helen Pe

Tid: ca 20 minuter
Antal: ca 4 portioner

Ingredienser:

  • 2 skivor mjukt tunnbröd (rektangulära)
  • rapsolja till fritering
  • 170 g kräftstjärtar
  • 100 g färskost
  • ½ dl majonnäs
  • ¼ tsk Worcestershiresås
  • ¼ tsk lökpulver
  • 1 tsk hackad dill
  • Salt och vitpeppar

Gör så här:

  1. Skär varje skiva tunnbröd i 10 lika stora bitar. Häll olja i en stekpanna så att den täcker ca 2 cm av botten. Värm oljan till ca 170 grader.
  2. Fritera brödbitarna i oljan tills de är gyllene. Låt rinna av på hushållspapper.
  3. Kräftröra: Finhacka kräftstjärtarna. Blanda färskost, majonnäs, Worcestershiresås, lökpulver och dill. Rör ihop med kräftstjärtarna. Smaka av med salt och peppar.
  4. Servera kräftröran tillsammans med tunnbrödschipsen.

0
Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

Blåbärs­bullar

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x