Crostini med chèvrekräm och syltade jordgubbar

Sötma möter syra i denna eleganta förrätt: krispiga crostini toppas med len chèvrekräm och syrliga syltade jordgubbar. En smakrik kombination där den krämiga ostens sälta balanseras av bärets friska fruktighet – perfekt som aptitretare eller till sommarens mingel.

Tid:
Antal: 12 stycken portioner

Ingredienser:

  • 1/2 dl ättiksprit (12%)
  • 1 1/2 dl strösocker
  • 1 1/2 dl vatten
  • 250 g färska jordgubbar, skivade
  • 100 g chèvre
  • 1/2 dl creme fraiche
  • 12 baguetteskivor, rostade
  • svartpeppar

Gör så:

  1. Koka upp ättiksprit, socker och vatten. Låt svalna. Häll över jordgubbarna och låt stå i 1- 2 timmar.
  2. Blanda chévre och färskost till en slät kräm.
  3. Bred krämen på baguetteskrivorna och toppa med jordgubbarna.
  4. Strö över malen svartpeppar.

0
Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

Grillspett med biff och piementos de padrón samt chimichurri

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x