
Vi lyxar till en kladdkaka och gör den lite högre och toppar med pistagenötter och kokos och ringlar över lite choklad. Tanken är dock att man kan ta det man har hemma, t ex andra nötter, krossade kola- eller lakritskarameller, hackade Snickers eller Daim eller marshmallows.Foto Anna Kern Gör så här:
Tid:
Antal: 8 – 10 bitar portioner
Ingredienser:
- 3 ägg
- 4 dl strösocker
- 150 g smör, smält
- 2 ½ dl vetemjöl
- 1 ¼ dl kakao
- 1 msk vaniljsocker
- 1 krm salt
- Till garnering
- 1 dl nötter
- 2 msk kokosflingor
- ca 50 g choklad
Gör så:
- Värm ugnen till 200 grader. Klä botten av en rund bakform med löstagbarbotten, ca 24 cm i diameter med bakplåtspapper. Smörj och bröa kanterna.
- Rör ihop ägg och socker i en skål. Rör ner smöret.
- Blanda de torra ingredienserna och rör ner i äggsmeten.
- Häll smeten i formen och försiktigt bred ut.
- Hacka nötterna och strö över kakan tillsammans med kokosflingor.
- Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 14 minuter. Låt svalna på ett galler.
- Smält chokladen och ringla över kakan.
- Tips! Om du vill ha en mer kladdig kaka, servera den rumstempererad. Vill du ha den lite mer seg, servera den kylskåpskall.


