
En matig och krispig våffla med en smakrik hetta från kimchin. Vi serverar dessa kimchivåfflor toppade med ett stekt ägg, krämig sojamajonnäs och lite srirachasås för extra sting. Perfekt som brunch eller lunch – eller t om middag!Foto: Lisa Björner
Tid:
Antal: 4 portioner portioner
Ingredienser:
- 1 ¼ dl vatten
- 1 ¼ dl mjölk
- 2 dl vetemjöl
- ¾ tsk hjorthornsalt
- ½ tsk salt
- 75 g smält smör, svalnat
- 1 ½ dl hackad kimchi
- 1 dl majonnäs
- ca 1-2 tsk japansk soja
- några droppar sesamolja
- 4 ägg
- 2 salladslök, skivad
- 1 msk vita och/eller svarta sesamfrön
- srirachasås eller srirachamajo
- färsk koriander till garnering
- salt och peppar
Gör så:
- Vispa ihop vatten, mjölk, vetemjöl, hjorthornssalt och salt. Tillsätt det smälta smöret och kimchin. Rör ihop till en slät smet. Grädda våfflorna i ett hett våffeljärn.
- Sojamajonnäs: Rör ihop ingredienserna.
- Stek äggen i lite olja. Salta och peppra.
- Toppa våfflorna med ett stekt ägg. Ringla över sojamajo och sriracha. Garnera med salladslök, sesamfrön och koriander.


