
Här kombinerar vi Key Lime Pie och cheesecake samt adderar lite kokos. Resultat blir en dekadent och ljuvlig dessert. Man kan grädda pajen i förväg och förvara i kylen i ett par dagar – för att sedan toppa med marängen samma dag som den ska serveras.Foto Helen Pe.
Tid:
Antal: ca 10 bitar portioner
Ingredienser:
- 12 digestivkex
- 125 g smält smör
- 1 dl vetemjöl
- ¾ dl farinsocker
- 250 g cream cheese
- 1/2 dl färskpressad lime
- 1/2 dl strösocker
- 2 msk vetemjöl
- 1 tsk vaniljsocker
- 1/2 kryddmått salt
- 2 ägg
- 5 äggulor
- 1 dl kokosmjölk
- 1 dl kondenserad mjölk
- 1 msk rivet limeskal
- 1 dl färskpressad lime
- 4 äggvitor
- 2 dl strösocker
- 1/2 tsk ättiksprit
Gör så:
- Sätt ugnen på 175 grader. Lägg bakplåtspapper i botten på en bakform med löstagbar kant, 25 cm i diameter.
- Mixa digestivekex fint i en matberedare. Tillsätt socker, vetemjöl och smält smör och mixa ihop. Tryck ut degen i botten och upp på kanterna på bakformen. Ställ kallt.
- Vispa ihop cream cheese, limesaft och socker. Tillsätt vetemjöl, vaniljsocker och salt och blanda till en slät smet. Rör i äggen, ett i taget. Häll ner smeten i pajskalet och grädda i 15 minuter.
- Vispa äggulor till en porös smet. Vispa sedan i kokosmjölk, kondenserad mjölk, limeskal och limesaft.
- Ta ut pajen ur ugnen och häll försiktigt i kokosfyllningen. Grädda i ytterligare 15 minuter. Låt kallna.
- För att göra marängen, vispa äggvitorna till ett skum. Tillsätt ättikspriten och sedan sockret matskedsvis under kraftig vispning. Vispa till en fast marängsmet.
- Sätt ugnen på grill (högsta värmen). Bred ut marängen över pajen och grädda i några minuter tills marängen har fått färg. Håll koll så det inte bränns. Det går även bra att bränna av med en gasbrännare.


