Sill med ingefära, apelsin och lingon

En vacker och god sill med juliga smaker. Tänk på att den ska göras ett par dagar i förväg så smakerna hinner mogna.

Tid:
Antal: portioner

Ingredienser:

  • 1 förpackning inläggningssill á 420 g
  • ½ dl ättiksprit (12%)
  • 1 ½ dl vatten
  • 2 dl strösocker
  • 8 kryddpeppar
  • 4 kryddnejlikor
  • ca 25 g färsk ingefära
  • 1 apelsin
  • ¾ dl lingon

Gör så:

  1. Skölj sillen i kallt vatten, låt rinna av och skär sedan i sneda bitar, ca 2 cm breda.
  2. Koka upp ättiksprit, vatten, socker och kryddor. Låt lagen kallna helt.
  3. Skala och skiva ingefäran. Skölj apelsinen. Skär strimlor av skalet från halva apelsinen (utan att få med den beska vita delen.) Skär ¼ av apelsinen i skivor (den delen med skalet kvar). Varva sillen med ingefära, lingon, apelsinskal och -skivor i en burk med lock. Häll lagen över sillen. Sätt på locket och ställ in den i kylskåpet. Låt stå i minst 2 dygn.

0
Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

Choklad­doppade och pudrade havrekuddar

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x