
En vacker och god sill med juliga smaker. Tänk på att den ska göras ett par dagar i förväg så smakerna hinner mogna.
Tid:
Antal: portioner
Ingredienser:
- 1 förpackning inläggningssill á 420 g
- ½ dl ättiksprit (12%)
- 1 ½ dl vatten
- 2 dl strösocker
- 8 kryddpeppar
- 4 kryddnejlikor
- ca 25 g färsk ingefära
- 1 apelsin
- ¾ dl lingon
Gör så:
- Skölj sillen i kallt vatten, låt rinna av och skär sedan i sneda bitar, ca 2 cm breda.
- Koka upp ättiksprit, vatten, socker och kryddor. Låt lagen kallna helt.
- Skala och skiva ingefäran. Skölj apelsinen. Skär strimlor av skalet från halva apelsinen (utan att få med den beska vita delen.) Skär ¼ av apelsinen i skivor (den delen med skalet kvar). Varva sillen med ingefära, lingon, apelsinskal och -skivor i en burk med lock. Häll lagen över sillen. Sätt på locket och ställ in den i kylskåpet. Låt stå i minst 2 dygn.


