
Frysta tranbär finns att köpa i den flesta välsorterade matbutiker. Om du inte hittar det kan du byta ut mot lingon.
Tid:
Antal: ca 30 st portioner
Ingredienser:
- ca 100 g frysta tranbär, tinade
- 100 g smör
- 2 dl vispgrädde
- 3 dl strösocker
- 1 dl ljus sirap
- ½ dl glykos
- 1 tsk ättiksprit (12 %)
- Ev röd karamellfärg
- Lakritsströssel till garnering
Gör så:
- Smörj en liten form.
- Mixa tranbären till en slät puré. Sila genom en finmaskig sil ner i en kastrull.
- Tillsätt övriga ingredienser. Koka upp över låg värme. Ta bort eventuellt socker på sidorna av kastrullen med en blöt pensel. Öka värmen något och koka till 125 grader.
- Rör eventuellt ner karamellfärg. Häll upp i formen. Låt kallna och stelna. Strö över lakritsströssel.


