Viltköttbullar

Smaken av vilt och enbär är en klassisk och lyckad kombination. Här använder vi älgfärs – men det går även bra med annan viltfärs. Eftersom älgfärs är rätt magert tillsätter vi lite fläskfärs.Foto: Lisa Björner

Tid:
Antal: ca 40 köttbullar portioner

Ingredienser:

  • 400 g älgfärs
  • 200 g fläskfärs
  • 1 dl ströbröd
  • 1 dl mjölk
  • ½ dl vispgrädde
  • 1 liten gul lök, skalad och riven
  • 1-2 msk smör
  • 1 ägg
  • 1 tsk enbär, stötta
  • ca 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • Stekning
  • smör och olja

Gör så:

  1. Rör ihop ströbröd med mjölk och grädde. Låt svälla.
  2. Fräs lök i smör tills den blir mjuk. Låt svalna något.
  3. Blanda alla ingredienserna i en skål och arbeta ihop. Man kan med fördel steka upp lite av färsen för att eventuellt justera saltmängden. Forma färsen till köttbullar.
  4. Stek köttbullarna i smör och olja i en stekpanna tills gyllene och genomstekta.

0
Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

Saffran- och mandel­krokant

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x