
De lite syrliga kronärtkockshjärtan passar perfekt att doppa i den salta misodippen. Extra goda blir de också genom att friteras lite krispiga.Foto: Lisa Björner
Tid:
Antal: ca 4 portioner portioner
Ingredienser:
- 1 burk kronärtskockshjärtan á 390 g
- ½ – 1 dl vetemjöl
- ¼ tsk salt
- 1 krm svartpeppar
- 1 ½ majonnäs
- ½ dl gräddfil
- ca 2 tsk vit misopasta
- Olja till fritering
Gör så:
- Rör ihop ingredienserna till misodippen.
- Halvera kronärtskockshjärtan på längden. Lägg på hushållspapper för att torka lite. Blanda vetemjöl och salt i en skål. Doppa kronärtskockhjärtan i vetemjölet så att de täcks runtom. Skaka bort överflödigt mjöl. Det går även bra att blanda mjöl och kronärtskockhjärtan i en liten plastpåse och skaka om.
- Värm oljan i en kastrull till ca 170 grader. Fritera kronärtskockhjärtan, några åt gången, tills de börjar få färg och blir lite krispiga. Låt rinna av på hushållspapper.
- Servera direkt med misodipen.


