
Har ni någonsin ätit upp kakdegen innan den har gräddats? Då vet ni hur gott det är… Här gör vi glass-sandwich med chocolate chip cookie-deg. Foto: Lisa Björner
Tid:
Antal: 8 stora eller 16 små portioner
Ingredienser:
- 200 g smör, smält och avsvalnat
- 2 ½ dl farinsocker
- 1 ½ dl strösocker
- ½ dl mjölk
- 5 dl vetemjöl
- 1 tsk vaniljsocker
- 1/2 tsk salt
- 150 g (ca 2 ½ dl) chokladknappar
- 2 st vaniljglass à ½ liter (i block)
Gör så:
- 1. Blanda ihop smör, farinsocker, strösocker och mjölk.
- 2. Blanda de torra ingredienserna och rör ner i smeten tillsammans med chokladen. Rör ihop till en deg.
- 3. Lägg degen på ett bakplåtspapper. Lägg på ytterligare ett bakplåtspapper på degen och tryck ut eller kavla ut degen jämt till en rektangel, ca 36 x 32 cm. Lägg på en plåt eller skärbräda. Täck med plastfolie och ställ in i frysen, i minst 1 timme.
- 4. Dela degen på längden så du får två delar à 16 x 36 cm.
- 5. Dela glassblocken på längden så du får 4 delar. Placera ut dem på den ena degbiten. Lägg den andra degbiten ovanpå så du får en stor ”sandwich”. Täck med plast och ställ tillbaka i frysen i ca 1 timme.
- 6. Skär ut 8 eller 16 bitar beroende på hur stora du vill ha. Servera direkt eller slå in varje sandwich i plastfolie eller smörgåspapper och förvara i frysen.


