Wedge Salad med bacon och ädelostdressing

I USA är detta en populär rätt. Servera gärna som en förrätt eller enklare lunch. Här hittar ni en annan variant där vi serverar sallaten endast med en ranch dressing.

Tid:
Antal: 4 portioner portioner

Ingredienser:

  • 1 huvud isbergssallat
  • kryddgrönt till garnering
  • 140 g bacon
  • ca 12 cocktailtomater
  • 4 msk hackad rödlök
  • kryddgrönt till garnering
  • Dressing

  • 2 dl majonnäs
  • 2 dl gräddfil
  • 70 g ädelost + extra smulad ost till garnering
  • 1 tsk strösocker
  • 1 tsk vitlökspulver
  • 1 tsk lökpulver
  • salt och svartpeppar
  • ev lite mjölk

Gör så:

  1. Mixa alla ingredienser till dressingen. Spä eventuellt med lite mjölk för en rinnigare dressing. Smaka av med salt och peppar.
  2. Stek bacon krispigt. Låt rinna av på hushållspapper. Smula i mindre bitar.
  3. Skär tomaterna i klyftor.
  4. Skär 4 klyftor av isbergssallaten.
  5. Lägg upp klyftorna på en tallrik och ringla över dressingen. Toppa med bacon, tomater, ost och rödlök. Garnera med kryddgrönt.

0
Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

Grillad majs med brynt vitlöks­smör, feta och picklad chili

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x