
Det kan kännas lite annorlunda att grilla avokados men det blir riktigt gott – framförallt när de toppas med tomater, pesto och burrata som är en krämigare variant av mozzarella. Receptet har vi ursprungligen skrivit för tidningen Allt om mat.Foto: Lisa Björner
Tid: 20 minuter
Antal: 6 halvor portioner
Ingredienser:
- 3 mogna avokados
- 1 msk olivolja
- 200 g cocktailtomater
- 1 tsk vit balsamico eller vitvinsvinäger
- 1 msk olivolja
- 1 nypa salt
- 1 nypa svartpeppar
- 2 burrata
- 1 kruka basilika
- 2 msk pinjenötter
- 1 liten vitlöksklyfta, pressad
- ½ dl riven parmesan
- ca 1 dl olivolja av god kvalité
- 1 krm salt
- 1 krm svartpeppar
Gör så:
- Halvera avokados. Ta bort kärnan och pensla snittytan med lite olja.
- Skär tomaterna i mindre bitar. Blanda med balsamico, olja, salt och peppar.
- Pesto: Mixa ingredienserna till peston. (Det funkar bäst med en stavmixer då det är rätt liten mängd).
- Grilla avokados med snittytan nedåt, över en fin glöd, i några minuter tills du får fina grillränder.
- Lägg upp avokados på ett fat. Dela burratan i 6 delar och lägg på avokadon. Toppa med tomaterna och ringla över pesto. Strö över en nypa flingsalt och nymalen svartpeppar.


