Grillade avokados med burrata, cocktailtomater och pesto

Det kan kännas lite annorlunda att grilla avokados men det blir riktigt gott – framförallt när de toppas med tomater, pesto och burrata som är en krämigare variant av mozzarella. Receptet har vi ursprungligen skrivit för tidningen Allt om mat.Foto: Lisa Björner

Tid: 20 minuter
Antal: 6 halvor portioner

Ingredienser:

  • 3 mogna avokados
  • 1 msk olivolja
  • 200 g cocktailtomater
  • 1 tsk vit balsamico eller vitvinsvinäger
  • 1 msk olivolja
  • 1 nypa salt
  • 1 nypa svartpeppar
  • 2 burrata
  • 1 kruka basilika
  • 2 msk pinjenötter
  • 1 liten vitlöksklyfta, pressad
  • ½ dl riven parmesan
  • ca 1 dl olivolja av god kvalité
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar

Gör så:

  1. Halvera avokados. Ta bort kärnan och pensla snittytan med lite olja.
  2. Skär tomaterna i mindre bitar. Blanda med balsamico, olja, salt och peppar.
  3. Pesto: Mixa ingredienserna till peston. (Det funkar bäst med en stavmixer då det är rätt liten mängd).
  4. Grilla avokados med snittytan nedåt, över en fin glöd, i några minuter tills du får fina grillränder.
  5. Lägg upp avokados på ett fat. Dela burratan i 6 delar och lägg på avokadon. Toppa med tomaterna och ringla över pesto. Strö över en nypa flingsalt och nymalen svartpeppar.

0
Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

Cheesecake och bär på burk

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x