Rabarberbullar i ugnsform

Dessa sötsyrliga bullar är lite härligt kletiga med både rabarberfyllning och glasyr. Vill du enkelt göra egen rabarbersylt hittar du receptet här!Foto: Lisa Björner

Tid:
Antal: ca 24 bullar portioner

Ingredienser:

  • 25 g jäst
  • 2 1/2 dl mjölk, rumsvarm
  • ¾ dl strösocker
  • ½ tsk salt
  • 6 – 7 dl vetemjöl
  • 75 g smör, rumsvarmt
  • ca 100 g rumsvarmt smör
  • ½ dl strösocker
  • ca 3 dl rabarbersylt (se ingress)
  • 1 ägg till pensling
  • 2 dl florsocker
  • 1 – 1 1/2 msk vatten

Gör så:

  1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjölken och vispa tills jästen har löst sig. Blanda i socker, salt och nästan allt mjöl. Knåda degen, gärna i en hushållsassistent, tills den är smidig. Tillsätt smöret lite åt gången och fortsätt knåda tills allt smör har arbetats in i degen. Degen ska vara relativt kladdig – men är den för kladdig kan man tillsätt lite mer mjöl. Låt jäsa övertäckt i bunken tills den dubblar i storlek, ca 1 timme.
  2. Ta upp degen på en mjölad arbetsbänk och kavla ut den till en rektangel, ca 50 x 35. Blanda smör och socker och bred ut jämt över degen. Bred ut rabarbersylten över smöret. Rulla ihop degen från långsidan. Skär i 24 bitar och lägg ner i en smord och mjölad ugnsform. Täck med bakduk och låt jäsa till dubbel storlek, ca 30 minuter.
  3. Sätt ugnen på 200 grader.
  4. Pensla bullarna med uppvispat ägg. Grädda i mitten av ugnen i ca 25 minuter eller tills bullarna är gyllenbruna. Får de färg för snabbt kan man täcka med lite folie. Låt kallna.
  5. Glasyr: Blanda till glasyren och ringla över bullarna.

0
Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

Smör med rivna rädisor, krasse och citronzest

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x