
Arayes är libanesiska köttfärsfyllda pitabröd och äts ofta som ”street food”. Här serverar vi den som en måltid tillsammans med en grekisk salladFoto Lisa Björner
Tid: ca 45 minuter
Antal: ca 4 portioner portioner
Ingredienser:
- 300 g nötfärs
- 1 vitlöksklyfta, pressad
- ca 2 msk ayvar
- ½ tsk spiskummin
- ½ tsk salt
- 1 msk hackad persilja
- 6 pitabröd
- 1 msk olivolja
- 300 g feta
- 250 g cocktailtomater
- 400 g gurka
- ½ rödlök
- ca 1 dl oliver
- ca 2 msk olivolja av god kvalité
Gör så:
- Sätt ugnen till 200°.
- Blanda färsen med vitlök, ajvar, spiskummin, salt och persilja.
- Halvera pitabröden. Fyll bröden försiktigt med färsen. Pensla bröden på båda sidor med olja. Lägg på ett galler med en plåt under.
- Grilla i mitten av ugnen i ca 20 minuter. Vänd på bröden efter halva tiden.
- Grekisk sallad: Skär upp feta och grönsaker i större bitar. Ringla över olivolja.
- Servera de köttfärsfyllda pitabröden tillsammans med salladen.


