
Denna ljuvliga cheesecake går snabbt att göra och kan dessutom förberedas flera dagar i förväg då den ska ändå förvaras i frysen.Foto Helen Pe
Tid:
Antal: 10 – 12 bitar portioner
Ingredienser:
- 250 g digestivekex
- 1 dl farinsocker
- 150 g smält smör
- 3 dl vispgrädde
- 800 g Philadelphiaost eller annan färskost
- 100 g strösocker
- 2 msk florsocker
- skal från 1 grapefrukt
- 2 tsk pressad grapefruktsaft
- 1 tsk vaniljsocker
- chokladägg till garnering
Gör så:
- Mixa digestivekex, socker och smör till en smulig massa. Tryck ut massan i botten och upp på kanterna på en pajform med löstagbarbotten. Tryck till massan ordentligt så att den håller ihop när du skär i kakan. Ställ formen i frysen i ca 30 minuter.
- Vispa grädden tills den får mjuka toppar.
- Vispa ihop cream cheese och strösocker tills en slät kräm. Tillsätt florsocker, grapefruktskal- och saft samt vaniljsocker. Fortsätt vispa i 2 – 3 minuter.
- Vänd försiktigt ner grädden i cream cheese-smeten. Häll upp i pajformen. Täck med plastfolie och ställ i frysen över natten.
- Vid servering, försiktigt lossa på kakan med en kniv och lägg upp på ett tårtfat. Dekorera med chokladägg, några krossade och några hela. Servera direkt.


