Amishkakor

Dessa kakor sägs härstamma från Amish-folket i Pennsylvainia som inte använder elektricitet. Så vill du känna att du verkligen gör på rätt sätt så får du vispa för hand och använda vedspis (eller gasugn). Dock går det utmärkt om du inte göra det…Foto Lisa Björner

Tid:
Antal: ca 18 kakor portioner

Ingredienser:

  • 100 g smör, rumsvarmt
  • 1 dl rapsolja
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl florsocker
  • 1 ägg
  • 1 tsk rivet citronskal
  • 1 tsk citronsaft, pressad
  • 4 ½ dl vetemjöl
  • ½ tsk bikarbonat
  • ½ tsk vaniljsocker
  • 1 krm salt

Gör så:

  1. Vispa smör, olja, socker och florsocker ljus och poröst. Vispa i ägget och citronskal och -saft.
  2. Blanda de torra ingredienserna. Rör ner i smeten precis så att de går ihop till en deg. Plasta in och kyl i ca 1 timme.
  3. Värm ugnen till 175 grader.
  4. Rulla degen i 18 små bollar och lägg på en bakplåt täckt med bakplåtspapper. Tryck till kakorna lite lätt med en gaffel. Grädda kakorna mitt i ugnen i ca 16 minuter. Låt svalna på ett galler.

0
Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

Äppelpaj med smuldeg och pekannötter

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x